Waterontharders

Nooit meer kalkaanslag in huis

Waarom een SWS waterontharder kopen?

Een SWS waterontharder is ontworpen voor u. Hij is niet alleen de zuinigste en de slimste in zijn soort, het is ook een echte Nederlandse waterontharder. Bij de ontwikkeling van deze waterontharder hebben wij rekening gehouden met uw wensen. Met onze ervaring en expertise hebben wij de allerbeste waterontharders ontwikkeld voor u. Of u nu op zoek bent naar een waterontharder zonder zout of een waterontharder zonder afvoer, u vindt het bij Soft Water Systems.

Wij zijn persoonlijk betrokken bij iedere klant. Naast de standaard 15 jaar fabrieksgarantie op onderdelen ontvangt u een uitstekende service, voor en na de plaatsing van de waterontharder. Samen met u kijken we graag naar de beste oplossing voor uw situatie. Mail of bel voor een vrijblijvende afspraak.

Heeft u vragen over onze waterontharders?

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.

Waarom een waterontharder?

Zachtere kleding
Goed voor de huid
Besparing op zeep
Nooit meer kalkaanslag in huis
Langere levensduur apparaten

De beste waterontharder

Met onze waterontharder haalt u de beste waterontharder in huis die er momenteel is. De SWS waterontharder is uitgevoerd met een mooie  display waarmee u de waterontharder kunt instellen en alle belangrijke informatie kunt aflezen. De waterontharder is verkrijgbaar in een 7 en 10 liter monosphere hars van Nederlands fabrikaat. Tevens zijn onze modellen uitgevoerd met een vakantiemodus. Tijdens langdurige afwezigheid van de gebruiker zal de waterontharder zichzelf spoelen (eventueel zonder zoutverbruik). Daarnaast beschikken onze waterontharders over een ontsmettingsmodule en zijn ze volume- proportioneel gestuurd.

Bekijk onze waterontharders

Duo 7

Flow *In m³/uur 2,00m³
Gezins Capaciteit 1 – 4 personen
Filtercapaciteit *In L bij 10DH 2.170 L
Afmeting *In CM (BxDxH) 18 x 32 x 57
Aansluiting *Inch bui.dr. Haaks 3/4″
Zoutbak 60 Zoutinhoud – 25 KG, Afmeting – 60 x 21 x 21

Duo 10

Flow *In m³/uur 2,5m³
Gezins Capaciteit 1 – 7 personen
Filtercapaciteit *In L bij 10DH 3.100 L
Afmeting *In CM (BxDxH) 21 x 32 x 57
Aansluiting *Inch bui.dr. Haaks 3/4″
Zoutbak 60 Zoutinhoud – 25 KG, Afmeting – 60 x 21 x 21

SWS Duo de luxe

Flow *In m³/uur 2,6m³
Gezins Capaciteit 1 – 7 personen
Filtercapaciteit *In L bij 10DH 3.100 L
Afmeting *In CM (BxDxH) 21 x 30 x 58
Aansluiting *Inch bui.dr. Haaks 3/4″
Zoutbak 60 Zoutinhoud – 25 KG, Afmeting – 60 x 21 x 21

SWS Kinetic 6 ‘stroomloos’

Flow *In m³/uur 2,5m³
Gezins Capaciteit 1 – 5 personen
Filtercapaciteit *In L bij 10DH 1.750 L
Afmeting *In CM (BxDxH) 20 x 30 x 51
Aansluiting *Inch bui.dr. Haaks 3/4″
Zoutbak 60 Zoutinhoud – 25 KG, Afmeting – 60 x 21 x 21

SWS Hydro ‘stroomloos’

Flow *In m³/uur 2,0m³
Gezins Capaciteit 1 – 5 personen
Filtercapaciteit *In L bij 10DH 1500 L
Afmeting *In CM (BxDxH) 20 x 29 x 45
Aansluiting *Inch bui.dr. Haaks 3/4″
Zoutbak Zoutinhoud –  10 KG, Afmeting – 45 x 22 x 16

SWS Kabinet 12

Flow *In
m³/uur
2,5m³
Gezins
Capaciteit
1 – 7 personen
Filtercapaciteit *In
L bij 10DH
3.100 L
Afmeting *In
CM (BxDxH)
56 x 29 x 60
Aansluiting
*Inch bui.dr.
Haaks 3/4″
Zoutinhoud 15 KG

SWS Kabinet Mini

Flow *In
m³/uur
1,5m³
Gezins
Capaciteit
1 – 2 personen
Filtercapaciteit *In
L bij 10DH
900 L
Afmeting *In
CM (BxDxH)
22 x 50 x 49
Aansluiting
*Inch bui.dr.
Haaks 3/4”
Zoutinhoud 10 KG

Verschillende soorten waterontharders

Wilt u dus graag een waterontharder kopen omdat u last heeft van de gevolgen van hard water? Dan kunt u uitstekend bij ons terecht. Wij zijn gespecialiseerd in waterontharders en hierboven vindt u verschillende mogelijkheden. Hierbij staan de specificaties in een handig schema, zodat u zelf kunt bepalen welke waterontharder voor uw huishouden het beste is. 

Waterontharder, waterontkalker of waterverzachter?

Wanneer u op zoek gaat naar oplossingen tegen hard water, kunt u verschillende termen tegenkomen. Er wordt veel gebruik gemaakt van het woord waterontharder, maar ook de termen waterontkalker en waterverzachter komt u vaak tegen. Het is goed om te weten dat er in de praktijk geen verschil is tussen deze termen; het gaat dus ook niet om verschillende apparaten. Ze worden dan ook makkelijk door elkaar gebruikt. Toch kan er één verschil zijn, waar u op moet letten.

Het verschil tussen een waterverzachter en waterontkalkers of -ontharders

Een waterontkalker of waterontharder is zo in te stellen dat er zelfs helemaal geen kalk meer in het water zit. Echter is een beetje kalk in het water juist goed voor uw gezondheid en kan dit helemaal geen kwaad. Wanneer een bedrijf een apparaat een waterverzachter noemt in plaats van een ontkalker of ontharder, kan dit erop wijzen dat dit apparaat slechts in staat is om het water te verzachten en dus niet helemaal te ontkalken of te ontharden. In de praktijk is dit dus echter geen probleem. 

Een waterontharder kopen bij Soft Water Systems

Wilt u graag een waterontharder kopen, dan kunt u gemakkelijk op onze website een offerte aanvragen. Ook wanneer u nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. Wij zorgen er graag voor dat u de juiste waterontharder aanschaft voor uw huishouden!

Wilt u een dealer worden van onze kwalitatieve waterontharders?

De waterontharder Simplex: een professionele waterontharder

De waterontharder Simplex is uitgevoerd met een Clack WS CI besturing. Clack is met deze besturingen een leider in de markt. Clack scoort met verkoop van serviceonderdelen het laagst en dat is een top prestatie. De flessen van de waterontharder zijn gemaakt in een hoogwaardige composiet tank. De tank wordt standaard gevuld met hetrodisperse hars en kan op aan-vraag ook geleverd worden met monodisperse hars. Mono-hars heeft een hogere uitwisseling en is in sommige gevallen een uitkomst.

Zo kan een systeem kleiner worden gemaakt als ruimte een beperkende factor is door middel van monodisperse hars. Zoutbakken worden altijd standaard geleverd met een dubbele vlotter beveiliging die beschermt tegen overstroming bij calamiteiten. De ‘kleinere typen’ zoutbakken zijn met een speciaal vlottersysteem uitgevoerd. Hierdoor is de netto zoutvoorraad groter.

Een simplex waterontharder regenereert na verbruik van aantal liters water. Er wordt automatisch een reserve capaciteit bepaald. Dit is de buffer waarmee de uitgestelde regeneratie zijn werkt doet. Tijdens de regeneratie is er tijdelijk onbehandeld water beschikbaar. Wanneer een situatie vraagt om 24 uur per dag onthard water is een Twin of Duplex systeem dé oplossing. Hebt u nog vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

De eigenschappen van een waterontharder

  • Grote doorstroomcapaciteit
  • Clack WS CI 1.0 besturing. Voor semi-industrieel gebruik bewezen de beste in de markt!
  • Automatische regeneratie met volume regeling en uitgestelde tijd
  • Automatisch regulerende reservecapaciteit
  • Intern mengventiel voor klein debiet tot c.a. 2,5 m3/uur. Hogere flow? Gebruik een externe Oventrop mengventiel
  • Hoogwaardige hetrodisperse hars, ook mono-hars op aanvraag leverbaar
Service

Installatie

De installatie van SWS waterontharders wordt altijd uitgevoerd door gespecialiseerde vakmensen. Onder omstandigheden is het mogelijk om installatie in eigen beheer uit te voeren, maar omdat onze prijzen inclusief montage zijn is dat niet voordeliger.

Proefplaatsing

De periode van de proefplaatsing vangt aan op de datum van installatie (bv. 12-11) en eindigt op de zelfde datum in de volgende maand. (bv. 12-12). Mocht onverhoopt het product niet het gewenste resultaat opleveren dan zal de installatie in zijn geheel worden teruggenomen en de aankoopsom terstond geretourneerd. Voorwaarde is wel dat het geleverde product zich in de zelfde conditie bevindt als waarin het geleverd werd. Aan de de-installatie zijn geen kosten verbonden.

Onderhoud

Vanaf twee jaar na installatie zal de gebruiker twee-jaarlijks worden benaderd voor het maken van een service afspraak. Hierbij wordt de waterontharder volledig geïnspecteerd, filters gereinigd of vervangen, afstellingen gecontroleerd, afvoer nagezien, de waterhardheid gemeten en de hars gereinigd. Daarnaast wordt voldoende zout geleverd indien u dat wenst.

Garantie

Voor alle modellen geldt een fabrieksgarantie van 15 jaar op onderdelen. Wanneer wordt gekozen voor twee-jaarlijks onderhoud wordt voor 15 jaar garantie op onderdelen verleend en worden er geen voorrijkosten of arbeidsloon in rekening gebracht. Wanneer wordt geconstateerd dat de apparatuur door niet door ons erkende reparateurs is bewerkt, vervalt de garantie.

Reparatie

Voor reparatie die buiten de garantie valt wordt een uurloon van € 48,- berekend naast voorrij kosten op basis van € 0,52 per km met een minimum van € 25,-. Eventuele onderdelen zullen u in rekening worden gebracht volgens de prijslijst van de importeur.

Betaling

Betaling wordt binnen 14 dagen na de installatie van u verwacht of per pin. Van contante betaling zijn wij geen voorstander. Eventueel kunt u per directe overboeking betalen.

Menu