Waterontharder kopen

Nooit meer kalkaanslag in huis

Waarom een SWS waterontharder?

Een SWS waterontharder is ontworpen voor u. Hij is niet alleen de zuinigste en de slimste in zijn soort, het is ook een echte Nederlandse waterontharder. Bij de ontwikkeling van deze waterontharder hebben wij rekening gehouden met uw wensen. Met onze ervaring en expertise hebben wij de allerbeste waterontharders ontwikkeld voor u.

Waterontharder kopen? Wij zijn persoonlijk betrokken bij iedere klant. In plaats van de standaard 2 jaar fabrieks-garantie op onderdelen kunt u kiezen voor een doorlopend onderhoudscontract, waarbij een volledige all-in garantie wordt gegeven voor de duur van het contract (in principe dus levenslang). U ontvangt een uitstekende service, voor en na de plaatsing van de waterontharder. Samen met u kijken wij graag naar de beste oplossing voor uw situatie.

Mail of bel +31 (0)85 782 1690 voor een vrijblijvende afspraak.

Heeft u vragen?

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.

Waterontkalker voordelen

Zachtere kleding
Goed voor de huid
Besparing op zeep
Nooit meer kalkaanslag in huis
Langere levensduur apparaten

De beste waterontharder kopen nabij Breda, Goes, Roosendaal en Tilburg

Met onze waterontharder haalt u de beste waterontharder in huis die er momenteel is. De SWS waterontharder is uitgevoerd met een mooie display waarmee u de waterontharder kunt instellen en alle belangrijke informatie kunt aflezen. De waterontharder is verkrijgbaar in een 7 en 10 liter monosphere hars van Nederlands fabrikaat. Tevens zijn onze modellen uitgevoerd met een vakantiemodus. Tijdens langdurige afwezigheid van de gebruiker zal de waterontharder zichzelf spoelen (eventueel zonder zoutverbruik). Daarnaast beschikken onze waterontharders over een ontsmettingsmodule en zijn ze volume- proportioneel gestuurd. We zijn erg actief in de regio Breda, Goes, Roosendaal en Tilburg, maar kunnen je ook buiten dit werkgebied prima helpen als je een waterontharder wilt kopen.

Bekijk onze waterontharders

Duo 7

Flow *In m³/uur 2,00m³
Gezins Capaciteit 1 – 4 personen
Filtercapaciteit *In L bij 10DH 2.170 L
Afmeting *In CM (BxDxH) 18 x 32 x 57
Aansluiting *Inch bui.dr. Haaks 3/4″
Zoutbak 60 Zoutinhoud – 25 KG, Afmeting – 60 x 21 x 21

Duo 10

Flow *In m³/uur 2,5m³
Gezins Capaciteit 1 – 7 personen
Filtercapaciteit *In L bij 10DH 3.100 L
Afmeting *In CM (BxDxH) 21 x 32 x 57
Aansluiting *Inch bui.dr. Haaks 3/4″
Zoutbak 60 Zoutinhoud – 25 KG, Afmeting – 60 x 21 x 21

SWS Duo de luxe

Flow *In m³/uur 2,6m³
Gezins Capaciteit 1 – 7 personen
Filtercapaciteit *In L bij 10DH 3.100 L
Afmeting *In CM (BxDxH) 21 x 30 x 58
Aansluiting *Inch bui.dr. Haaks 3/4″
Zoutbak 60 Zoutinhoud – 25 KG, Afmeting – 60 x 21 x 21

SWS Kinetic 6 ‘stroomloos’

Flow *In m³/uur 2,5m³
Gezins Capaciteit 1 – 5 personen
Filtercapaciteit *In L bij 10DH 1.750 L
Afmeting *In CM (BxDxH) 20 x 30 x 51
Aansluiting *Inch bui.dr. Haaks 3/4″
Zoutbak 60 Zoutinhoud – 25 KG, Afmeting – 60 x 21 x 21

SWS Hydro ‘stroomloos’

Flow *In m³/uur 2,0m³
Gezins Capaciteit 1 – 5 personen
Filtercapaciteit *In L bij 10DH 1500 L
Afmeting *In CM (BxDxH) 20 x 29 x 45
Aansluiting *Inch bui.dr. Haaks 3/4″
Zoutbak Zoutinhoud –  10 KG, Afmeting – 45 x 22 x 16

SWS Kabinet 12

Flow *In
m³/uur
2,5m³
Gezins
Capaciteit
1 – 7 personen
Filtercapaciteit *In
L bij 10DH
3.100 L
Afmeting *In
CM (BxDxH)
35 x 44 x 60
Aansluiting
*Inch bui.dr.
Haaks 3/4″
Zoutinhoud 15 KG

SWS Kabinet Mini

Flow *In
m³/uur
1,5m³
Gezins
Capaciteit
1 – 2 personen
Filtercapaciteit *In
L bij 10DH
900 L
Afmeting *In
CM (BxDxH)
22 x 50 x 49
Aansluiting
*Inch bui.dr.
Haaks 3/4”
Zoutinhoud 10 KG

Verschillende soorten waterontharders

Wilt u dus graag een waterontharder kopen omdat u last heeft van de gevolgen van hard water? Dan kunt u uitstekend bij ons terecht. Wij zijn gespecialiseerd in waterontharders en hierboven vindt u verschillende mogelijkheden. Hierbij staan de specificaties in een handig schema, zodat u zelf kunt bepalen welke waterontharder voor uw huishouden het beste is. 

Waterontharder, waterontkalker of waterverzachter kopen?

Wanneer u op zoek gaat naar oplossingen tegen hard water, kunt u verschillende termen tegenkomen. Er wordt veel gebruik gemaakt van het woord waterontharder, maar ook de termen waterontkalker en waterverzachter komt u vaak tegen. Het is goed om te weten dat er in de praktijk geen verschil is tussen deze termen; het gaat dus ook niet om verschillende apparaten. Ze worden dan ook makkelijk door elkaar gebruikt. Toch kan er één verschil zijn, waar u op moet letten.

Het verschil tussen een waterverzachter en waterontkalkers of -ontharders

Een waterontkalker of waterontharder is zo in te stellen dat er zelfs helemaal geen kalk meer in het water zit. Echter is een beetje kalk in het water juist goed voor uw gezondheid en kan dit helemaal geen kwaad. Wanneer een bedrijf een apparaat een waterverzachter noemt in plaats van een ontkalker of ontharder, kan dit erop wijzen dat dit apparaat slechts in staat is om het water te verzachten en dus niet helemaal te ontkalken of te ontharden. In de praktijk is dit dus echter geen probleem. 

Een waterontkalker kopen bij SWS

Wilt u graag een waterontkalker kopen, dan kunt u gemakkelijk op onze website een offerte aanvragen. Ook wanneer u nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. Wij zorgen er graag voor dat u de juiste waterontkalker aanschaft voor uw huishouden!

Wilt u een dealer worden van onze kwalitatieve waterontharders?

Simplex: professionele waterontharder

De waterontharder Simplex is uitgevoerd met een Clack WS CI besturing. Clack is met deze besturingen een leider in de markt. Clack scoort met verkoop van serviceonderdelen het laagst en dat is een top prestatie. De flessen van de waterontharder zijn gemaakt in een hoogwaardige composiet tank. De tank wordt standaard gevuld met hetrodisperse hars en kan op aan-vraag ook geleverd worden met monodisperse hars. Mono-hars heeft een hogere uitwisseling en is in sommige gevallen een uitkomst.

Zo kan een systeem kleiner worden gemaakt als ruimte een beperkende factor is door middel van monodisperse hars. Zoutbakken worden altijd standaard geleverd met een dubbele vlotter beveiliging die beschermt tegen overstroming bij calamiteiten. De ‘kleinere typen’ zoutbakken zijn met een speciaal vlottersysteem uitgevoerd. Hierdoor is de netto zoutvoorraad groter.

Een simplex waterontharder regenereert na verbruik van aantal liters water. Er wordt automatisch een reserve capaciteit bepaald. Dit is de buffer waarmee de uitgestelde regeneratie zijn werkt doet. Tijdens de regeneratie is er tijdelijk onbehandeld water beschikbaar. Wanneer een situatie vraagt om 24 uur per dag onthard water is een Twin of Duplex systeem dé oplossing. Hebt u nog vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

De eigenschappen van een waterontkalker

  • Grote doorstroomcapaciteit
  • Clack WS CI 1.0 besturing. Voor semi-industrieel gebruik bewezen de beste in de markt!
  • Automatische regeneratie met volume regeling en uitgestelde tijd
  • Automatisch regulerende reservecapaciteit
  • Intern mengventiel voor klein debiet tot c.a. 2,5 m3/uur. Hogere flow? Gebruik een externe Oventrop mengventiel
  • Hoogwaardige hetrodisperse hars, ook mono-hars op aanvraag leverbaar
Veel gestelde vragen

Is een waterontharder goed voor het milieu?

Een waterontharder is in verschillende opzichten goed voor het milieu. Door een waterontharder te installeren krijg je zacht water uit de kraan. Hierdoor heb je veel minder last van kalkaanslag in o.a. kranen, douchekoppen en leidingen. Hierdoor hoef je minder schoonmaakproducten te kopen voor je douche, wasmachine en kranen (goed voor het milieu). Daarnaast vermindert ook je CO2-uitstoot omdat apparaten zonder kalkaanslag beter functioneren. Heb je bijvoorbeeld een waterkoker of strijkbout waar veel kalkaanslag in zit? Dan heeft het apparaat meer stroom nodig om goed te kunnen functioneren.

Kunnen door een waterontharder huidproblemen zoals psoriasis of eczeem verminderen?

Een waterverzachter zorgt ervoor dat schadelijke stoffen en kalkdeeltjes uit het water gefilterd worden. Het is bewezen dat je baat kunt hebben bij een waterontharder wanneer je last hebt van een gevoelige huid hebt, of huidproblemen zoals eczeem of psoriasis. Het zachte water bevat minder schurende deeltjes waardoor dit een positief effect op de gevoelige huid kan hebben. De klachten die je hebt bij eczeem of psoriasis kunnen hier tevens door verminderen.

Veroorzaakt een waterontkalker meer bacteriegroei in leidingen?

Nee. Een waterverzachter zuivert juist het water, waardoor er niet meer bacteriegroei in de leidingen vormt. Een waterontharder filtert inderdaad calcium en magnesium uit het drinkwater, maar in plaats daarvan wordt er natrium afgegeven aan het water. Natrium staat bekend om zijn zuiverende werking en zorgt er op natuurlijke wijze voor dat er geen bacteriën in het water terecht komen. Het water is dus even goed ´beschermd´ tegen bacteriën met een waterontharder.

Verdwijnen belangrijke mineralen door een waterontharder uit het water wat slecht is voor je gezondheid?

Nee. Een waterontharder filtert inderdaad twee mineralen uit het water. Dit zijn Calcium en Magnesium. Beide mineralen zijn goed voor de mens, maar beiden komen slechts in zeer geringe mate voor in het Nederlandse leidingwater. Wanneer dit gefilterd wordt uit het water, heeft dit dus geen nadelige gevolgen voor je gezondheid. Maak jij je toch zorgen dat je onvoldoende Calcium of Magnesium binnen krijgt door zacht water? Dan kunnen we je gerust stellen. Door jouw dagelijkse voedselinname wordt dit al gecompenseerd. Wanneer je gezond en gevarieerd eet, worden jouw Calcium- en Magnesiumwaarden altijd voldoende aangevuld. Bijvoorbeeld door het drinken van een glas melk, het eten van een plak kaas, een avocado of een stukje chocolade. Deze bevatten al veel meer Calcium en Magnesium dan de hoeveelheden die zich in het leidingwater bevinden. Je kunt dus met een gerust hart kiezen voor een waterontharder.

Is een waterontkalker goed voor de portemonnee?

Ja. In eerste instantie is een waterontharder natuurlijk wel een investering die je doet voor je huis. Op langere termijn levert het je echter geld op, aangezien het een duurzame investering voor je huis is. Hard water is rijk aan kalkvormende deeltjes, wat zorgt voor een hoge energierekening. Wanneer je een waterontharder in huis hebt, zet deze het harde water om in zacht water. Dit is goed voor de portemonnee omdat apparaten, zoals een waterkoker of een strijkbout met waterreservoir, minder stroom hoeven te verbruiken om te functioneren. Minder stroomverbruik betekent meer geld over aan het einde van de maand.

Een andere reden dat een waterverzachter goed is voor de portemonnee is dat je minder kalkaanslag in je water hebt. Als je minder kalkaanslag in je water hebt, kun je de helft minder schoonmaakproducten gebruiken voor sanitair, wasmachines maar ook voor jezelf. Je hoeft sanitair en de wasmachine namelijk minder vaak schoon te maken omdat er minder kalkaanslag ontstaat. Je hebt ook minder shampoo en zeep nodig tijdens een douchebeurt voor hetzelfde effect. Bovendien zullen apparaten en sanitair minder snel aangetast worden door kalkaanslag, waardoor je deze minder vaak hoeft te vervangen. Een waterontharder is dus op lange termijn goed voor je portemonnee. 

Hoe wordt de installatie uitgevoerd?

De installatie van SWS waterontharders wordt altijd uitgevoerd door gespecialiseerde vakmensen. Onder omstandigheden is het mogelijk om installatie in eigen beheer uit te voeren, maar omdat onze prijzen inclusief montage zijn is dat niet voordeliger.

Werkt Soft Water Systems met een proefplaatsing?

De periode van de proefplaatsing vangt aan op de datum van installatie (bv. 12-11) en eindigt op de zelfde datum in de volgende maand. (bv. 12-12). Mocht onverhoopt het product niet het gewenste resultaat opleveren dan zal de installatie in zijn geheel worden teruggenomen en de aankoopsom terstond geretourneerd. Voorwaarde is wel dat het geleverde product zich in de zelfde conditie bevindt als waarin het geleverd werd. Aan de de-installatie zijn geen kosten verbonden.

Wat is de garantie op mijn product?

De wettelijke garantie op alle producten bedraagt 2 jaar. Het betreft hier de zgn. Fabrieksgarantie, waarbij kosten voor onderdelen voor rekening van de leverancier zijn. In voorkomend geval zullen echter wel voorrijkosten en uurloon aan de consument in rekening worden gebracht. Garantie vervalt direct wanneer wordt vastgesteld dat door anderen dan door de leverancier geautoriseerde monteurs reparaties en of modificaties aan de apparatuur zijn aangebracht.

Kom ik in aanmerking voor een onderhoudscontract?

Bij gebruikmaking van een onderhoudscontract geeft de leverancier volledige garantie (zonder extra kosten) voor de duur van het onderhoudscontract. Dit betekent in de praktijk levenslang. Deze faciliteit is niet overdraagbaar bij verkoop aan derden. De duur van de overeenkomst is voor onbepaalde tijd en zal jaarlijks automatisch worden verlengd. De leverancier kan deze overeenkomst alleen beëindigen wanneer de consument niet meer aan haar financiële verplichting voldoet. De consument kan de overeenkomst per maand beëindigen en valt daarbij terug op de wettelijke garantie, voorzover nog toepasbaar. De betaling van uw bijdrage voor deze overeenkomst, zoals genoemd in de offerte, wordt via een SEPA-machtiging maandelijks per automatische incasso van uw rekening afgeschreven. U geeft daarvoor een eenmalige machtiging.

Tijdens de looptijd van het onderhoudscontract zal jaarlijks regeneratiezout voor het hele jaar worden geleverd en benodigd onderhoud worden uitgevoerd. Tevens wordt gedurende deze periode eventuele reparaties, upgrades en/of vervanging uitgevoerd zonder extra kosten.

Wat zijn de kosten voor een reparatie?

Voor reparatie die buiten de garantie valt wordt een uurloon van € 48,- berekend naast voorrij kosten op basis van € 0,52 per km met een minimum van € 25,-. Eventuele onderdelen zullen u in rekening worden gebracht volgens de prijslijst van de importeur.

Wanneer dient de betaling te zijn afgerond?

Betaling wordt binnen 14 dagen na de installatie van u verwacht of per pin. Van contante betaling zijn wij geen voorstander. Eventueel kunt u per directe overboeking betalen.

Menu