Waterfilter

Voorkomt kalkaanslag

De Waterfilter

Het filterhuis en filterpatroon van dit koolfilter zijn gemaakt van hoogwaardig synthetisch materiaal, en zijn bij uitstek geschikt voor drinkwater. Het waterfilter wordt toegepast voor bescherming van het sanitair en leidingwerk en wordt in de waterleiding na de waterontharder gemonteerd. Zoals wij hem aanbieden is het filterhuis gevuld met actieve kool. Het grote volume en de oppervlakte van het actieve kool maken dit filter uitermate geschikt voor smaakverbetering, geurverwijdering, chloorvermindering, evenals de vermindering van ozon, en microverontreiniging en andere opgeloste organische stoffen zoals hormonen en medicijnen.

Waarom filteren? Is er dan iets mis met de waterkwaliteit van ons (drink)water? Aan water kunt u met het blote oog niet zien wat erin zit. Toch is het van groot belang te weten hoe het is met de samenstelling van het water. Microbiologische verontreinigingen, of vondsten van medicijnen in drinkwater komen helaas nog steeds voor, ook in Nederland. Eenvoudigweg vertrouwen op de kwaliteit van uw kraanwater biedt dus niet altijd genoeg bescherming. Voor een garantie op schoon en veilig drinkwater zult u zelf maatregelen moeten nemen: drinkwater zuiveren met een waterfilter. Alleen dan bent u verzekert van de juiste waterkwaliteit! Of misschien wilt u het wel helemaal niet weten en alleen maar genieten. Met onze apparatuur komt er veilig water bij u uit de kraan. Met een actieve koolfilter heeft u dus “nog” veiliger drinkwater.

Heeft u vragen?

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.

Waarom een waterfilter?

Water met een zachtere, betere smaak.
Verbeteren mineraalgehalte van het water.
Geen bruine aanslag in theekopjes of de theepot.
Geen kalkaanslag in de waterkoker.
Verwijdering van ongewenste smaak- en geurstoffen (van chloor tot kwik).

Waarom water filteren?

De kwaliteit van de bronnen van drinkwater is deels onvoldoende, door toedoen van menselijk handelen. De helft van de grondwaterwinningen voldoet nu niet, net als de kwaliteit van het oppervlaktewater. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM.
De kwaliteit van het drinkwater in Nederland is van goede kwaliteit. In Nederland wordt 60 procent van het drinkwater uit grondwater geproduceerd en 40 procent uit oppervlaktewater. De kwaliteit van de helft van het grondwater voldoet niet, als gevolg van landbouw, rioleringen, industrie en oude bodemverontreinigingen.
Luister hier naar een reportage van de NPO Radio 1, KRO-NCRV:
Wie heeft een waterfilter nodig?

Kwaliteit drinkwater onder de maat!

Onlangs kwam er een rapport uit van het RIVM waaruit blijkt dat de kwaliteit van het drinkwater deels onvoldoende is, door toedoen van menselijk handelen. De helft van de grondwaterwinningen voldoet nu niet, net als de kwaliteit van het oppervlaktewater. Het oppervlaktewater is vervuild met residuen van geneesmiddelen, insecticiden, biociden, cosmetica, brandvertragers en nanodeeltjes… Rioolwaterzuiveringsinstallaties kunnen deze stoffen nog niet goed verwijderen, waardoor ze in het milieu terecht komen en dus ook in bronnen van drinkwater. (Bron: RIVM)

Ons drinkwater wordt dus ongezonder en duurder, o.a. dankzij het stijgende medicijn gebruik, want waterzuiveraars moeten steeds meer middelen inzetten om  het water toch schoon te krijgen. Volgens het RIVM stijgt het gebruik van geneesmiddelen in Nederland door de groei en vergrijzing van de bevolking. Dit geldt bijvoorbeeld voor hart- en vaatmiddelen en antidiabetica. (zie ook: Kennislink)

Meten is weten..

Waterzuiveraars testen hun water op verschillende stoffen. Er wordt echter maar op een beperkt aantal stoffen getest. In totaal zijn er zo’n 60 stoffen waarop getest wordt, maar het RIVM heeft daarvan maar 33 stoffen aangewezen waarop getest moet worden en er zijn zo’n 1800 geregistreerde geneesmiddelen die mogelijk schadelijke stoffen bevatten!

Geen risico?

Uiteraard zegt het RIVM er meteen bij dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid: de resterende concentraties zijn zeer laag en vallen binnen de norm. Nu geloof ik niet zo in die normen. Net als bij groenten en fruit waar je resten van pesticiden op terug kunt vinden, als het binnen de norm is, is het goed?? Norm of geen norm, het zijn gifstoffen die je binnen krijgt en alle beetjes bij elkaar maken toch een boel zeg maar. En die normen gaan uit van gemiddelden en van volwassenen. Voor kinderen is het al helemaal gauw te veel, daar die veel kleiner zijn natuurlijk en bovendien nog volop in ontwikkeling waarbij ze die gifstoffen maar slecht kunnen gebruiken.

Dus toch maar water zuiveren?

Ja, dat kan zeker een goede oplossing zijn. Tot op heden blijkt dat overheden te weinig doet aan het zuiver houden van ons drinkwater. Sterker nog, onze overheid stelt met enige regelmaat de norm omhoog bij om ons drinkwater in ieder geval op papier nog schoon te houden.

Met de juiste waterfilters die SWS biedt voorkomt u in ieder geval een hoop vervuiling wat dagelijks via onze waterleiding ons huis binnenkomt. Het smaakt na filtering ook nog eens veel lekkerder wat ook prettig is.

Voordelen

Waterfilter Voordelen

Eerst en vooral is gefilterd water zachter en zuiverder van smaak. Het is lekkerder om puur te drinken, waardoor je geen flessenwater meer moet kopen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar is ook een stuk goedkoper! Bovendien zit je niet telkens opgescheept met stapels lege plastic flessen. Daarnaast zet je ook betere koffie en thee met gefilterd water. Een waterfilter haalt naast geur- en smaakverstorende stoffen ook verontreiniging van pesticiden uit je drinkwater en maakt het dus gezonder.

Maar ook voor kleine huishoudtoestellen zoals waterkokers, koffiezetapparaten en strijkijzers is het beter om gefilterd water te gebruiken. Doordat er minder kalk in het water zit, zal er ook minder kalkaanslag in de apparaten zijn en daardoor gaan ze langer mee.

Verschil tussen waterfilter en waterverzachter

Verschil tussen waterfilter en waterontharder

Een waterontharder en een waterfilter verschillen op een paar vlakken. Zo verwijdert een waterontharder enkel kalk (calcium) en magnesium uit het leidingwater, omdat het doel nu eenmaal is om hard water zacht te maken. Een waterontharder filtert het water dus niet. Een waterfilter is juist een speciale filter die onzuiverheden uit het water haalt, maar geen tot weinig kalk.

Daarnaast verschillen de waterontharder en waterfilter ook qua gebruik. Een waterfilter kan lokaal gebruikt worden of in het gehele huis: het wordt bijvoorbeeld geplaatst op de keukenkraan en neemt niet veel plaats in beslag. Maar kan ook goed direct achter de waterontharder geplaatst worden en zo het gehele huis voorzien van zuiver water. Een waterverzachter wordt altijd meteen bij de watermeter van je leidingwater geïnstalleerd en verzacht zo alle water dat je in huis gebruikt. Zo bescherm je bijvoorbeeld ook je wasmachine tegen kalk.

Menu