Onderhoud van uw waterontharder

Voor de topconditie van uw waterontharder

Net zoals ieder ander apparaat heeft ook een waterontharder van tijd tot tijd onderhoud nodig. Het ene apparaat zal meer onderhoud nodig hebben dan het andere, maar een keer per jaar onderhoud is wat minimaal nodig is om uw waterontharder in goede conditie te houden. Soft Water Systems voert periodiek onderhoud aan uw waterverzachter uit en zorgt ervoor dat uw waterontharder in topconditie blijft.

Hoeveel onderhoud heeft een waterontharder nodig?

Een waterontharder heeft minimaal één keer per jaar onderhoud nodig. Hierdoor houdt u uw apparaat schoon en zorgt u dat deze goed blijft functioneren. Daarnaast is het belangrijk om tijdens het onderhoud de werking even na te lopen. Werkt het apparaat nog goed? Moet er eventueel regeneratiezout worden toegevoegd? Dit zijn werkzaamheden die Soft Water Systems voor u uitvoert wanneer u kiest voor een onderhoudscontract.

Heeft u vragen?

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.

Wat valt onder onderhoud van een waterverzachter?

Bij onderhoud van uw waterverzachter kunt u denken aan onderhoud in de breedste zin van het woord. Hieronder valt onder andere;

Controle en reiniging van onderdelen
Meten van de waterhardheid
Ontsmetten van de waterverzachter
Reiniging van zoutreservoir
Aanvullen van de zoutvoorraad
Controleren, spoelen en aanvullen van regeneratiezout
Correcte afstelling van de waterverzachter

U kunt dit zelf doen, maar u kunt het ook door ons laten uitvoeren. Wij bieden 3 verschillende onderhoudscontracten aan voor onze klanten. Het is tevens mogelijk om een onderhoudscontract bij ons af te sluiten wanneer u van een vreemd merk een waterontharder heeft.

Wilt u een onderhoudscontract aanvragen? Neem contact met ons op.

Prijzen voor onderhoudscontract waterontharder

Bij Soft Water Systems hanteren we drie onderhoudscontracten met verschillende tarieven. De tarieven zijn afhankelijk van de gezinsgrootte en het type waterontharder.

Onderhoudscontract Tarief
Gezinnen van 1-3 personen met aanschaf van een Soft Water Systems wateronthardingssysteem €12,10 p/m
Gezinnen >3 personen met aanschaf van een Soft Water Systems wateronthardingssysteem €14,52 p/m
Jaarlijks of 2-jaarlijks onderhoud. Incl. 2 zakken zout. (Levenslange garantie niet van toepassing)   €100,- per onderhoudsbeurt
Vreemde modellen en services. Incl 2 zakken zout* (niet door Soft Water Systems verkochte merken of door ons geïnstalleerde watersystemen) Eenmalig €100,-

*Garantie niet van toepassing

Wat valt er onder een onderhoudscontract?

Voor alle onderhoudscontracten leveren wij jaarlijkse service. Hieronder vallen:

  • Onbeperkte zoutvoorraad voor een heel jaar
  • Jaarlijks onderhoud en controle van het apparaat en de onderdelen
  • Desinfecteren van de waterontharder
  • Nalopen van de instellingen
  • Levenslange garantie

Wilt u hier meer over weten? Onze klantenservice staat graag voor u klaar.

Hoelang krijg ik zacht water van mijn waterontharder?

Bij goed onderhoud heeft u levenslang garantie op zacht water van uw waterontharder. Voor bedrijven is het conform de waterwetgeving verplicht om jaarlijks onderhoud aan uw wateronthardingssysteem te laten uitvoeren. Dit is voor particulieren niet verplicht, maar het is wel aan te raden om uw ontharder in goede conditie te houden.

Wat kost zout voor de waterontharder?

Kijk voor tarieven bij zout bestellen. Onderaan de pagina kunt u daar het aantal zakken zout en het aantal kilo’s selecteren. U ziet vervolgens direct de prijzen vermeld staan.

Hoe vaak moet ik zout bijvullen in de waterontharder?

Gemiddeld verbruikt een persoon ongeveer 1 zak zout à 25 kilo per jaar, en per gezin adviseren we 1 zak extra zodat u altijd voldoende heeft. Voor een gezin van 4 personen adviseren we ongeveer 125 kilo zout per jaar.

Mijn waterontharder verbruikt geen zout, wat nu?

Verbruikt uw waterontharder geen zout meer, dan is deze kapot.U dient dan zo spoedig mogelijk een afspraak voor onderhoud in te plannen, zodat uw waterverzachter gerepareerd kan worden.

Wat kost het onderhoud van een waterontharder?

Zie bovenstaande tarieven.

Hoelang blijft de hars goed?

Op de harsen heeft u levenslange garantie

Is er verschil in regeneratiezout?

Er zijn veel verschillende soorten regeneratiezout, bij Soft Water Systems maken we altijd gebruik van Salina Zuiver Zout. Dit is een geperste vorm van hoge kwaliteit regeneratiezout en is toepasbaar voor al onze waterontharders. Het is belangrijk dat u het juiste soort zout gebruikt voor uw waterverzachter. Verkeerd gebruik kan leiden tot verstoppingen of tot klontervorming in uw leidingen. Wij raden daarom altijd Salina regeneratiezout aan.

Hoe weet ik wanneer mijn waterontharder vervangen moet worden?

U kunt aan diverse tekenen zien dat uw waterontharder vervangen dient te worden. Een van de meest duidelijke en zichtbare signalen is dat er kalkaanslag terugkeert op uw apparaten en sanitair. Ook wanneer zeep en shampoo minder goed werken of wanneer eerder verdwenen huidirritatie ineens weer optreedt na het douchen, kunnen dit signalen zijn dat uw wateronthardingssysteem aan vervanging toe is. Met een onderhoudscontract heeft u hier levenslange garantie op.

Recensies van onze klanten

Vanaf het eerste moment tot en met het laatste is alles nauwkeurig volgens afspraken verlopen naar volle tevredenheid. Een fijn bedrijf dat werkt met professionals. Ik kan apperatuur en bedrijf met een gerust hart aan iedereen die een goede waterontontharder wil aanschaffen, aanbevelen. Overigens is dat iets dat ik vanmorgen ook heb gedaan. Uitgevoerd op 13-10-2021

Evert - Alles perfect volgens afspraak

Na een goed adviesgesprek thuis, een keurig advies gekregen. Afspraak gemaakt voor plaatsing maar we hebben wegens verbouwing moeten vragen om deze te kunnen verzetten. Dat was geen enkel probleem. Monteur is vriendelijk, keurig op tijd en levert een geweldige service. Wat zijn wij blij dat we dit hebben gedaan! Nu pas 1 dag in gebruik, maar wat een verschil! Complimenten! Uitgevoerd op 15-10-2021

Erica - Service en kwaliteit is top!

Menu