Nooit meer een aangekoekte waterkoker!

Ken je dat? Zet je de waterkoker aan om thee te maken en dan krijg je ineens van die vieze ‘vlokken’ in je thee als je het water schenkt! Dat is het gevolg van kalkaanslag in je water. Ben jij inmiddels wel toe aan ‘vlokvrij’ water en wil je de kalkaanslag uit al je keukenapparaten krijgen? Dan kun je jouw waterkoker ontkalken. Hoe je dat precies doet, leggen we je uit in deze blog.

Hoe ontkalk je een waterkoker? 

Voor het ontkalken van je waterkoker zijn er een hoop chemische middelen te koop, maar je kunt het ook met huis–tuin-en-keukenmiddeltjes doen. Zo heb je bijvoorbeeld van verschillende merken universele ontkalkers om jouw theekoker mee te ontkalken. Door de werkzame stof amidosulfonzuur wordt jouw waterkoker grondig ontkalkt, zodat het water weer goed verwarmd kan worden. Je kunt hiervoor ook natuurazijn of citroensap gebruiken. Gebruik hiervoor 50% water en 50% azijn of citroensap om je waterkoker mee te ontkalken. Zet de waterkoker aan en laat het mengsel na het koken nog 15 minuten staan in de waterkoker. Giet daarna de inhoud leeg. Je zult zien dat de kalkaanslag als sneeuw voor de zon is verdwenen! Spoel vervolgens de waterkoker een paar keer met water na, totdat de geur uit de koker is verdwenen.

pexels-dominika-roseclay-894613

Bekijk onze waterontharders!

Kalk permanent uit de waterkoker krijgen

Hoewel deze middelen effectief zijn in het bestrijden van kalk, pakken ze het probleem niet bij de oorzaak aan. Kalk ontstaat namelijk bij de verhitting van water, waardoor kalkvormende deeltjes zich aan elkaar hechten in het water. Het resultaat? Kalkaanslag in huishoudelijke apparaten en ook in de leidingen! Leidingwater ontkalken kan op een permanente manier worden aangepakt, namelijk door het plaatsen van waterontharders. Hiermee pak je het probleem bij de bron aan, en kunnen kalkvormende deeltjes zich niet meer hechten, waardoor de kalk geheel verdwijnt. Een waterontharder als ontkalker is dus zowel goed voor het leidingwater als voor de huishoudelijke producten die hier gebruik van maken.

pexels-lisa-fotios-1271940
pexels-peter-fazekas-885452

Hoe kun je een waterverzachter onderhouden?

Heb je eenmaal een waterontharder, dan kun je altijd genieten van zacht water. Hoewel een waterontkalker onderhoudsarm is, heeft dit product net als alle andere apparaten van tijd tot tijd onderhoud nodig. Zo moet het regeneratiezout worden jaarlijks aangevuld en dient het apparaat eens in de zoveel tijd schoongemaakt te worden. Hiervoor kun je bij Soft Water Systems speciale onderhoudscontracten afsluiten, ook wanneer je jouw waterontharder niet bij ons gekocht hebt. Zo kun je te allen tijde optimaal gebruik maken van jouw waterontharder.

Menu