4 Tips om kalkaanslag van je ramen te verwijderen

Je zit thuis op de bank en kijkt uit het raam. Dan ineens zie je het… Witte kalkaanslag en opgedroogde druppels op de ramen! Herkenbaar? Grote kans dat je kalkaanslag door regen of het eerder schoonmaken van de ramen op de ruiten hebt gekregen. Gelukkig kun je hier ook iets aan doen. Met deze tips heb je voortaan geen last meer van kalkaanslag op glas of ramen.

Kalkaanslag op ramen en glas, waardoor komt dat eigenlijk?

In water zitten microscopisch kleine deeltjes die kalkaanslag kunnen veroorzaken. Dit zie je bijvoorbeeld duidelijk wanneer je een waterkoker langere tijd niet schoonmaakt. Als je een aantal keer thee hebt gezet en je ontkalkt deze niet op tijd, dan zie je onderin de bodem van de waterkoker een soort zwevende deeltjes in het water, en aanslag op de bodem. Soms kan kalkaanslag ook veroorzaakt worden door regen. Dit komt doordat wanneer zure regen opdroogt op het glas, er kalkaanslag veroorzaakt kan worden. Hierdoor kunnen er vlekken of een grauwe waas op het glas komen. Deze aanslag kun je vaak met je hand voelen, als je met je hand over het glas heen gaat.

water-g2b9c5d407_640

Bekijk onze waterontharders!

Kalkaanslag op glas en ramen verwijderen

Je kunt met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes vaak al een heel eind komen om kalkaanslag te verwijderen. Zo kun je met warm water en azijn je ramen weer schoonmaken. Hiervoor kun je een spons gebruiken of een plantenspuit. Vul de plantenspuit voor de helft met water en de helft met azijn en gebruik dit mengsel om de ramen of het glas nat te maken. Laat het intrekken en gebruik een natte doek of spons om vlekken weg te boenen. Gebruik een trekker om het mengsel te verwijderen en veeg na met een schone, droge doek. Hierdoor krijg je een streeploos resultaat en kun je weer van schone ramen genieten.
Je kunt ook speciale schoonmaakmiddelen kopen bij de supermarkt of drogist om jouw ramen schoon te maken. Deze zijn wel wat agressiever, omdat er verschillende chemicaliën in zitten om het raam schoon te maken. Draag dus daarom altijd oude kleren wanneer je de ramen of het glas gaat wassen, want deze middelen kunnen in stof en kleding bijten. Hiermee kun je jouw ramen er weer schoon en fris uit laten zien!

woman-g4b572ae06_640
window-gb17f95353_640

Kalkaanslag op tegels en glazen

Je kunt ook kalkaanslag krijgen op tegels of drinkglazen. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een ongelukje met water, maar ook door de vaatwasser of door het verkeerd schoonmaken van de tegels. Je kunt deze aanslag op glazen ook met warm water en azijn schoonmaken en voor de vloer kun je hier speciale reinigingsproducten voor gebruiken.

Kalkaanslag voorkomen

Heb je eenmaal kalkaanslag op ramen of spullen dan zul je dit moeten verwijderen om het weer schoon te krijgen. Je kunt ook kalkaanslag voorkomen, door het kalkprobleem al in de basis aan te pakken. Dit doe je door een waterontharder te installeren. Deze zorgt ervoor dat kalkvormende deeltjes verwijderd worden uit het water, waardoor zich geen kalkaanslag op ramen en in huishoudelijke apparaten en glazen kan vormen. Met de Nanofix waterontharder kun je kalkaanslag effectief voorkomen en kun je continu genieten van zacht water.

Menu